Documental. Lone Star al Teatre Beatriz de Madrid

PortadaBeatrizA l’any 1968, Lone Star va oferir al ja desaparegut teatre Infanta Beatriz de Madrid, un original concert amb una gran acollida. Tant va sert així, que aquest format es va incloure en un conglomerat d’espectacles amb el nom de “Festivales de España” i patrocinat per la “Dirección General de Cultura Popular”, pertanyent al llavors Ministeri d’Informació i Turisme. “Festivales de Espanya” va recalar en diferents localitats de la península, el que va donar oportunitat de mostrar davant d’un nombrós públic del que era capaç una de les millors bandes de música moderna de l’època.

 

El concert constava de dues parts, una primera de jazz, on es versionaven temes clàssics, i una segona de rock, barreja de versions i temes propis, comptant a més amb el suport d’una orquestra dirigida pel gran músic navarrès Pedro Iturralde.

 

Amb el pas dels anys va sortir a la llum una gravació d’aquest concert, enregistrament del que cap dels músics que va actuar llavors, coneixia la seva existència.

 

En aquella època no existia una taula de mescles externa a l’escenari on connectar un equip de gravació, així que algú va haver de seure entre el públic amb un magnetòfon de bobina oberta i un micròfon i enregistrar des d’allà l’actuació.

 

El format de gravació ens porta a pensar que es va tractar d’algun empleat de Ràdio Nacional d’Espanya, però aquí acaben les elucubracions.

 

L’important, és que després de més de quaranta anys, la cinta seguia sent audible i contenia un document únic, un concert d’un temps en què no era habitual la gravació d’un directe, a més de tractar-se d’un espectacle que anava més enllà de la simple interpretació dels èxits del moment d’una banda de rock.

 

Gràcies a l’aportació econòmica d’un seguidor de Lone Star, el 2010 la cinta va poder ser restaurada i publicada en CD i vinil.

 

Alhora que Pere Gené va dur a terme la promoció de l’obra es van anar realitzant entrevistes i altres enregistraments en vídeo que van fer possible el documental que podeu veure en aquesta mateixa entrada.

 

En ell tenim l’oportunitat de conèixer l’opinió sobre Lone Star de personalitats del món de la música, veure com es va desenvolupar la presentació del disc a Madrid i Barcelona, escoltar al propi Gené recordant anècdotes de l’època i, finalment, visitar el que va ser l’antic teatre Infanta Beatriz, transformat en restaurant, però conservant la mateixa estructura d’abans.

 

Confio que en gaudiu.

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *